Naar aanleiding van het artikel over de zorgboerderij op de website van Buitenstate, ontvangen redactie en Buitenstate makelaars veel vragen over het starten van een zorgboerderij. Ook voor verkopers van woonboerderijen biedt het fenomeen ‘zorgboerderij’ goede kansen. Hierbij een kleine handleiding voor de startende ‘zorgboer’.

De organisatie die gaat over de ca. 700 zorgboerderijen in Nederland en veel informatie kan verschaffen, is de Federatie Landbouw en zorg. Op de website van landbouwzorg vindt u onder meer contactpersonen en zorgboerderijen per provincie. 

 

Ook kunt u als beginnend of potentieel geïnteresseerde zorgboer(in) het Handboek Landbouw en Zorg voor startende ondernemers downloaden.  Het Handboek dateert weliswaar uit 2007, maar u vindt er nog de nodige nuttige informatie.

 

Verder is met middelen van het ministerie van VWS een film over het effect van de zorgboerderij gemaakt. Tijdens de film worden geven deskundigen hun mening over de werking van de zorgboerderij. De film staat op youtube. 

 

Wilt u meer informatie over het starten van een zorgboerderij? Lees dan ook het artikel dat we eerder publiceerden over de zorgboerderij of neem dan contact op met de Buitenstate Makelaar bij u in de buurt.

Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht