Op zaterdag 5 april tussen 11.00 en 15.00 uur zijn veel te koop staande huizen zonder afspraak vrijblijvend te bezichtigen: kopers kunnen zich breed oriënteren, verkopers kunnen hun huis aan een groot publiek laten zien. Buitenstate geeft tips om het huis optimaal te presenteren.

Open Huizen TIPS

  1. De meeste woningen staan te vol. Zorg voor voldoende (loop)ruimte en verwijder al het meubilair waar kijkers over kunnen struikelen. Maak een vrije doorloop in kamers, hallen en gangen.

  2. Koud is onaangenaam. De buitentemperatuur kunnen we helaas niet veranderen, maar wel kan de verkoper zorgen voor een comfortabele temperatuur in huis, ook op de slaapkamers. Koud laat een onaangename indruk achter, hoe fraai de rest er ook uit ziet. 

  3. Rommel leidt af. Ruim op: haal zo veel mogelijk overbodige spullen weg, berg de vuile was op. Zet de wasmand in een kast of desnoods even in de berging, maak het aanrecht en alle tafelbladen leeg. Doe losse spulletjes van de badkamer in een mandje. Gelijk een mooie gelegenheid om door uw (overbodige) spullen te gaan met de verhuizing op komst. Zet ze zo mogelijk te koop, bijvoorbeeld op Marktplaats. 

  4. Rust is fijn. En met rust bedoelen we zowel met het oog als met het oor. Zorg voor visuele rust door alle persoonlijke foto’s, souvenirs, prikbord en de post weg te halen. Maak het bed op en doe de wcbril naar beneden. Zet verder geluidsbronnen als radio, televisie en computer uit. Dit leidt alleen maar af.

  5. Huisdieren spullen verwijderen.  U bent dol op uw huisdieren, maar grote kans dat de bezoeker van uw woning dat niet is. Zet de spullen van de huisdieren weg en breng indien mogelijk de huisdieren elders onder. 

  6. Licht is fijn. Maak de woning zo licht mogelijk: doe gordijnen open, haal zonneschermen op, doe het licht aan en zeem de ramen. 

  7. Heerlijke geur. Zorg dat de woning fris ruikt, ventileer de badkamer, zet de hondenmand buiten, haal asbakken weg, verschoon de vuilnisbak, zorg dat het toilet lekker ruikt. Om een prettige geur in de woning te hebben kunt u gebruik maken van geurstokjes of -kaarsen. Let wel op dat deze geur niet te overheersend mag zijn.  

  8. Zorg voor de juiste sfeer. Volgens stylisten is de ideale sfeer in de woning, een hotelsfeer. Laat u inspireren door het interieur van luxe hotelkamers. Deze zijn mooi maar onpersoonlijk. Het is de bedoeling dat de koper zich zo in uw huis ziet zitten!

  9. Perfect onderhouden. Zorg dat scharnieren niet kraken. Scheuren zijn gedicht. Schilder desnoods een lelijke muur. Het onderhoud van een te koop staande woning moet perfect zijn.

  10. Maak het terras en de tuin gezellig: het is voor velen het sluitstuk, maar daarom even belangrijk. Zorg dat terras en tuin er vrolijk uitzien. Veeg dode bladeren weg, zet de tuinset buiten met vrolijke kussens en zet groenblijvende planten en het liefst bloeiende planten in potten.


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht