Vooral in de grote steden worden de laatste maanden meer huizen verkocht en daardoor slinkt het aanbod van te koop staande woningen in Amsterdam, Haarlem, Leiden, Zaanstad, Utrecht en andere grote steden relatief snel. Dit blijkt uit een analyse van ING.

In vergelijking met begin 2013 staan in de grootste 25 steden van Nederland 20 procent minder huizen te koop. Door de daling van het aanbod wordt de positie van verkopers in deze steden sterker. 
In de rest van Nederland is de daling van het woningaanbod minder groot. Daar staan gemiddeld negen procent minder woningen te koop in vergelijking met begin 2013. Hiermee is de afname slechts half zo groot als in de grote steden. Volgens ING zijn er ook nog steden waar het aantal te koop staande woningen toeneemt. Dat is het geval in één op de zes gemeenten.
VERHUIZEN
Uit het onderzoek van ING blijkt verder dat ruim vier op de tien (43 procent) van respondenten graag binnen vijf jaar zou willen verhuizen. Drie op de 10 (32 procent) verwacht dit de komende vijf jaar ook echt te gaan doen.
BRON
We vonden dit artikel over de situatie op de woningmarkt (oktober 2014) voor je op Vastgoedactueel.

Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht