Onlangs is gebleken dat de Eerste Kamer op 12 juli heeft ingestemd met het wetsvoorstel Plattelandswoning. Dit is goed nieuws voor agrariers en toekomstige bewoners van het buitengebied.

Door het afhameren van deze wet worden de mogelijkheden in het buitengebied vergroot. Met deze wet kunnen gemeenten voormalige agrarische bedrijfswoningen aanwijzen als plattelandswoning. De woning blijft voor de wet een bedrijfswoning, maar de strenge milieunormen voor gewone woningen gelden hier niet. ‘Gewone’ burgers mogen deze woning dus gaan bewonen.

De leegstand in boerderijen kan worden teruggedrongen door de bestemmingswijziging. Agrariers kunnen dan eindelijk de woning verkopen en de burger kan sneller zijn droom waarmaken. 

Buitenstate Makelaars gaan in overleg met gemeenten, want hoe de wet precies ingevuld moet gaan worden en welke voorwaarden er gelden is nog niet helemaal duidelijk. Door de mogelijkheden en hete hangijzers tijdig te signaleren en hierop te anticiperen kan de wet op juiste wijze in gebruik worden gesteld. Hierdoor kan de maatschappij en in het bijzonder partijen als: agrariers, burgers, makelaars en gemeenten profiteren van de verruimde mogelijkheden. 

Heeft u een voormalige bedrijfswoning die u wilt verkopen? Vraag dan naar de mogelijkheden bij uw Buitenstate Makelaar.


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht