Als specialist in ‘buitenwonen’ zien we regelmatig objecten voorbijkomen die gedateerd zijn, te kampen hebben met achterstallig onderhoud of gewoon de tand des tijds niet hebben doorstaan. Soms vinden wij gepassioneerde kopers die de schouders eronder willen zetten, maar vaak is sloop toch de enige oplossing. Met de oprichting van het Fonds Duurzaam Funderingsherstel is er wellicht een mogelijkheid gekomen deze vaak monumentale gebouwen te redden.

Het fonds is sinds 23 oktober van dit jaar open en op dit moment nog enkel beschikbaar in de gemeenten Zaanstad en Rotterdam. Dit zijn stedelijke gebieden en de regeling is momenteel dan ook vooral daarop geënt. Er zijn echter volop gesprekken gaande met kandidaat gemeenten en zelfs op provinciaal niveau wordt er gepraat om de regeling over een groter gebied uit te rollen.

Bodemdaling, klimaatverandering, veranderende grondwaterstanden: binnen vijftien jaar kampen 35.000 woningen in Nederland met funderingsproblemen. En op de lange termijn bestaat bij ruim 400.000 woningen in Nederland het risico dat de woningeigenaar te maken krijgt met een funderingsprobleem.

Een deel daarvan staat ook in het landelijk gebied. Nu er geen fiscale aftrek meer mogelijk is voor het onderhoud van monumentale gebouwen lijkt deze regeling als geroepen te komen.

Als specialist op het gebied van taxaties bij agrarische bedrijven weten we uit ervaring dat een goede fundering prijsbepalend kan zijn. Naast zaken als grondsoort, afwatering, vergunningen en regelgeving is een goede betrouwbare fundering bijzonder belangrijk.

Schep Makelaars houdt de ontwikkeling bij het uitrollen van het Fonds nauwlettend voor u in de gaten. Als er kansen ontstaan voor onze klanten zullen wij die direct benutten.


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht