Het aantal transacties is het afgelopen kwartaal gedaald, evenals de prijs van de gemiddelde verkochte woning. Daarom pleiten diverse partijen, waaronder de NVM, voor instandhouding van de verlaagde overdrachtsbelasting na 1 juli 2012. Omdat niemand weet of dit daadwerkelijk doorgang vindt, doet u er goed aan om onderstaand artikel te lezen.

Helaas is er door het falende overleg in het Catshuis nog steeds geen duidelijkheid over bepaalde zaken, waaronder het al dan niet doorgaan van de verlaging overdrachtsbelasting. Dat leidt volgens makelaars tot uitstel en afstel. Voorlopig is het handig om ervan uit te gaan dat de verlaging van 6% naar 2% -zoals eerder overeengekomen- geldt tot 1 juli 2012. Dat betekent dat kopers voor 1 juli 2012 eigenaar moeten worden van de woning om gebruik te kunnen maken van het verlaagde tarief.

Eigenaar wordt u door de getekende leveringsakte. Slechts het ondertekenen van de koopakte voor die datum is dus niet voldoende. Tussen verkoop en overdracht van een woning zit bijna altijd een periode van minimaal twee maanden. Deze tijd is nodig om tal van formaliteiten te regelen, vooral voor de financiering. Als een woning dus eind april wordt gekocht, dan vindt de overdracht pas rond eind juni plaats. Kopers die daarom zeker willen zijn van een voordeel van 4% , op een koopsom van €250.000 scheelt dit al €10.000, moeten dus niet te lang wachten.


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht