Stel. U ziet uw droomhuis. Maar tegelijk slaat de onzekerheid toe. Immers, het kopen van een huis is bepaald niet uw beroep. En het is ook niet iets dat u dagelijks doet. Een aankoopmakelaar adviseert en ondersteunt.

Het is een prachtig huis, dat wel, op een ideale locatie, maar hoe zit het met de lokale huizenmarkt en regelgeving. Is de vraagprijs voor dit huis wel goed? Kunt u er wellicht nog iets af krijgen? Wat is het bestemmingsplan? En de bouwkundige staat van de woning? Stel dat de grond is vervuild? Of dat er boktor zit in uw balken? En, zodra het aankomt op het tekenen van het koopcontract: hoe zit het met ontbindende voorwaarden, speciale clausules en boetebedingen? Spoken dit soort vragen door uw hoofd, dan kunt u een aankoopmakelaar inschakelen. Dat kan naar keuze voor het hele kooptraject, of voor deeldiensten. In dat laatste geval organiseert u bepaalde delen van het koopproces zelf en schakelt een makelaar in voor de delen waarvoor u dat nodig vindt. Belangrijk is wel dat u kiest voor een makelaar die is aangesloten bij een vakvereniging, zoals de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars). 

Speciaal voor kopers van een woning in het buitengebied is er een gespecialiseerde NVM makelaar: de Buitenstate aankoopmakelaar. Als geen ander zijn wij gespecialiseerd in de afwijkende regelgeving en vastgoedmarkt op het platteland. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Wet geurhinder en veehouderij, de ruimte voor ruimte regeling of EHS (Ecologische Hoofdstructuur). We bieden u inzicht, kennis en expertise op deze gebieden zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen. Vraag uw dichtsbijzijnde makelaar naar de mogelijkheden.


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht