De opkomst van de internetmakelaar en het zelf regelen van woning aan- en verkoop zorgt ervoor dat de rol van de makelaar in die processen soms onderbelicht blijft. In bepaalde gevallen bieden internetmakelaars uitkomst en kan het zelf regelen geld besparen, maar in de meeste gevallen zorgt professionele begeleiding ervoor dat het prijsniveau bij zowel aan- en verkopen gunstiger uitvalt.

Expertise

Naast een sterkere onderhandelingspositie brengt een makelaar ook veel kennis en ervaring met zich mee. Schep Makelaars beweegt zich al jarenlang in de agrarische markt en weet dan ook als geen ander wat er speelt. Dit is prettig communiceren, maar bovenal belangrijker bij het bepalen van de strategie. Bouwkundige staat (vooral bij monumentale woonboerderijen van belang), onderhoudsrapportages, afwerking, ligging en eventuele aanwezigheid van erfdienstbaarheid (hetgeen relatief veel voorkomt bij landelijk wonen) zijn zaken die door een makelaar direct beoordeeld kunnen worden.

Verkoopproces

Uiteraard kan een advertentie op Funda of Jaap een mooie match opleveren. Het is ook een stuk goedkoper dan een publicatie door een makelaardij. Echter: de gemiddelde verkooptijd ligt (een stuk hoger) en daardoor lopen de kosten ook op. Bovendien bestaat de kans dat echte belangstellenden de propositie missen, omdat zij wél ervoor kiezen een match te zoeken via een makelaarskantoor. Deze potentiele kopers en verkopers zijn gericht op zoek en zijn vaker bereid dieper in de buidel te tasten. Zoals gezegd: de verkoopprijs ligt meestal een stuk hoger als er gebruikgemaakt wordt van professionele aankoopbegeleiding. Andersom geredeneerd zien we vaak een lager aankoopbedrag uit de bus rollen als een koper de bezichtigingen en onderhandelingen via een makelaar verricht.

Afronding

Een laatste belangrijke – en vaak onderschatte – reden om voor aan- en verkoopbegeleiding te kiezen is de papieren rompslomp. In de loop der jaren is er al behoorlijk wat voortuitgang geboekt op dat vlak, mede dankzij de input van klantgerichte makelaarskantoren zoals Schep. Desalniettemin moeten er nog een flink aantal documenten getekend en op orde gemaakt worden alvorens de koopakte gesloten kan worden. Dit is bij zowel het aan- als verkopen van een vastgoed object (woning, bedrijfspand of grond) aan de orde. De leveringsakte wordt voor de overdracht volledig gescreend waardoor er achteraf geen onaangename verrassingen kunnen komen.

De waarde van goede begeleiding is niet altijd – en zeker niet per traject - direct in geld of tijd uit te drukken, maar langjarige gemiddelden laten een duidelijk beeld zien wat betreft de concrete resultaten: aan- en verkoopbegeleiding loont in de meeste gevallen, ook in het digitale tijdperk waarin we leven. Onze gespecialiseerde makelaars zullen u waar nodig deskundig voorlichten en adviseren over deze en vele andere zaken, zodat een beleving van landelijk wonen, met de rust en de ruimte, in álle opzichten wordt waargemaakt.


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht