Steeds meer stolpboerderijen verdwijnen. De actieve Boerderijenstichting Noord-Holland steekt daar een stokje voor en geeft onder meer een interessant digitaal magazine uit ‘Vrienden van de Stolp’. U vindt hier veel nuttige informatie over bescherming van de stolp en het wonen in een stolp.

De laatste vijf jaar verdwenen meer dan 100 stolpen. Door brand en sloop vanwege aanleg van nieuwe wegen, stads- en dorpsuitbreidingen en aanleg van bedrijventerreinen. Maar ook sloop vanwege de staat van de boerderij en de wens tot aangepaste nieuwbouw.

Een status als rijks-, provinciaal of gemeentelijk monument biedt bescherming en, afhankelijk van gemeentelijk beleid, ook de aanduiding beeldbepalende en/of karakteristieke stolp. Bij de meeste stolpen geldt geen beschermde status. De Boerderijenstichting maakt zich hard voor deze status.

Maar ook: Hoe maak ik mijn boerderij energieneutraal? Welke stolptypen zijn er? Hoe renoveer ik een veldschuur? Wat staat er allemaal te koop aan stolpen in Noord-Holland? U vindt het in dit digitale magazine. U kunt ook informatie opvragen, donateur worden van Vrienden van de Stolp of op excursie gaan. Mogelijkheden genoeg bij deze actieve vereniging.


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht