In onze laatste nieuwsbrief van dit jaar zoomen we in op actueel nieuws en marktperspectieven voor 2018. De markt voor agrarisch vastgoed zit weer in de lift, vooral woonboerderijen zijn in trek. Daarnaast lijkt het erop dat de rente ook in 2018 laag blijft, evenals de overdrachtsbelasting.

De oprichting van het fonds duurzaam funderingsherstel kan uitkomst bieden voor de soms vervallen (monumentale) boerderijen in het buitengebied, maar daarbij moet wel rekening worden gehouden met de afschaffing van de fiscale aftrek voor het onderhoud van monumentale gebouwen.

De vastgoedmarkt is zeer dynamisch op dit moment. Er gebeuren veel dingen tegelijkertijd en dat maakt dat professionele begeleiding nog altijd zeer waardevol is. Trends als meer vraag naar losse cultuurgronden dan complete bedrijven en prijsontwikkelingen bij gras- en/of akkerbouwland zijn nog nauwelijks bij te houden.

Bij Schep Makelaars volgen we al deze ontwikkelingen op de voet, om zo onze klanten te voorzien van de beste informatie en te helpen bij het positioneringen in de woningmarkt. Dit geldt voor zowel kopers als verkopers. Het jaar 2017 zal de boeken in gaan als weer een topjaar voor de huizenmarkt. Ook de agrarische vastgoedmarkt voor complete bedrijven komt, doordat er meer duidelijkheid over fosfaatrechten is, ook beter in beweging.

Met een groot aanbod in landelijk wonen en agrarische objecten weten we wat er speelt in het buitengebied. Een landelijk gelegen object vraagt om maatwerk en niet om een doorsnee aanpak. Daarom hebben wij onze eigen aanpak: de Schep-aanpak. Speciaal voor u!

Wij wensen u allen alvast prettige feestdagen en kijken uit naar alle uitdagingen die 2018 met zich mee zal brengen.

Harold van Rooij


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht