Agrarische bedrijven en eigenaren van voormalige agrarische gebouwen kunnen vanaf 4 januari 2016 twee keer subsidie krijgen voor het saneren van een asbestdak. Dat bevestigt het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Daarmee kunnen ze in totaal in aanmerking komen voor €9 saneringssubsidie per vierkante meter asbestdak.

Het ministerie publiceerde vorige week een subsidieregeling voor sanering van asbestdaken. Die subsidie is €4,50 euro per vierkante meter asbestdak, met een maximum van €25.000 per adres. De provincies hebben eveneens een subsidieregeling voor het saneren van asbestdaken, gekoppeld aan het plaatsen van zonnepanelen. Die subsidie bedraagt ook €4,50 per vierkante meter asbestdak, met een maximum van €15.000. Deze regeling zou oorspronkelijk in september dit jaar eindigen, maar is in de meeste provincies verlengd tot en met oktober 2016.

Als de provinciale subsidieregeling het toelaat…

Als de provinciale subsidieregeling het toelaat, is stapeling van de twee subsidieregelingen mogelijk, aldus het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Hierdoor kan een agrarisch bedrijf of eigenaar van voormalig agrarisch bedrijf in totaal dus €9 subsidie per vierkante meter krijgen voor het saneren van een asbestdak. Een bedrijf moet de subsidieaanvraag bij de provincie indienen voordat het asbestdak wordt gesaneerd. Bij het rijk moet de subsidieaanvraag juist worden ingediend nadat het dak is gesaneerd. Met de nota van het gesaneerde asbestdak  kan subsidie bij RVO.nl worden aangevraagd.
 

120 miljoen m2 asbesthoudend materiaal

In Nederland ligt nog ongeveer 120 miljoen vierkante meter asbesthoudend materiaal op daken, veruit het meeste ligt op (voormalige) agrarische gebouwen. De asbestdaken moeten binnen 8 jaar worden gesaneerd. In 2024 mag er geen asbest meer op de Nederlandse daken liggen.

Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht