Lekker op vakantie, maar geen oppas voor uw potplanten in de tuin? Hoe kunt u er nu voor zorgen dat u na de zomervakantie ook nog kunt genieten van uw tuinplanten in potten? Buitenstate Makelaars vond een paar handige tips.

Planten bewateren met plastic flessen

Vul een lege fles met water en stop deze omgekeerd in de bloempot, het water kan daardoor maar heel langzaam uit de fles lopen. Probeer deze methode uit, minstens een week voordat u op vakantie gaat. Misschien merkt u dat het gaatje in de flessendop iets groter gemaakt moet worden om de fles leeg te laten lopen.
U kunt meerdere doppen gebruiken met verschillende openingen, zo heeft u een systeem om planten water te geven voor verschillende periodes van afwezigheid.
Als na thuiskomst blijkt dat een aantal potten toch is uitgedroogd, dan hebben we ook een oplossing voor de planten aarde die sterk is uitgedroogd en daardoor moeilijk water opneemt. Dit systeem om planten water te geven werkt ook met een langzaam druppelende petfles. 

Planten water geven na een lange periode van afwezigheid.

Met deze manier kunt u de volledig uitgedroogde aarde weer langzaam bevochtigen. Snijd de bodem uit een plastic fles. Prik gaatjes in de flessenhals. Steek de fles met de hals in de plantenbak of bloempot. Vul de fles met water.
Het water loopt nu langzaam in de aarde, hierdoor krijgt de aarde weer voldoende opname vermogen.
Wilt u niet zelf knutselen of heeft u geen lege flessen bij de hand? In het tuincentrum kunt u ook diverse druppelsystemen kopen.

Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht