Vrijstaande woningen behoren over het algemeen tot het topsegment van de woningmarkt. Buitenstate is dan ook blij te melden dat het aantal verkopen toeneemt en de verkoopprijzen in dit segment stabiliseren. Daarmee volgt het topsegment de ontwikkelingen op de gehele woningmarkt.

De ontwikkelingen op het topsegment van de woningmarkt zijn sterk afhankelijk van hoe de onderkant van de markt zich beweegt.  Hoe verloopt de doorstroom van het onderste segment naar het bovenste? Hoeveel kopers stromen daadwerkelijk door? Niet iedereen is in de gelegenheid om een topsegmentwoning te kopen en hierdoor bereikt een ontwikkeling uit de onderkant van de markt niet altijd of in mindere mate de top. 

Momenteel wordt volgens makelaarsorganisatie Dynamis het topsegment van de woningmarkt (boven de € 500.000) gekenmerkt door een dalend aanbod en een toename in het aantal verkopen. Zowel in heel 2013 als in het eerste kwartaal van 2014 is op jaarbasis sprake van een hoger aantal verkochte woningen. De gehele woningmarkt laat een herstel zien in het aantal verkopen, mede hierdoor stromen consumenten weer door naar duurdere woningen.  De economische situatie van Nederland verbetert en dit heeft een positieve uitwerking op de woningmarkt en uiteindelijk het topsegment. 


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht