Makelaars, hypotheekverstrekkers, maar ook CBS en Kadaster geven de laatste maanden aan dat de woningmarkt aantrekt en de bodem van de prijzen is bereikt. De stijgende lijn zet door.

‘Het aantal bezichtigingen en verkopen neemt toe. Er is veel meer optimisme in de markt,’ zo concluderen Buitenstate Makelaars. En dat zijn geluiden die overal in Nederland worden gehoord zowel bij makelaars, hypotheekverstrekkers, als bij NVM en Kadaster. De kooplust neemt toe, logisch, want de betaalbaarheid is ook enorm toegenomen. In 2009 was men nog gemiddeld 880 euro kwijt aan netto maandlasten voor een tussenwoning, dit bedrag is inmiddels gedaald tot 695 euro. Ook is de hypotheekrente extreem laag en profiteert men nog steeds van de verlaagde overdrachtsbelasting.  

 

Volgens het Kadaster waren bestaande koopwoningen in juli 5,0 procent goedkoper dan in juli 2012. De prijsdaling ten opzichte van een jaar eerder is veel kleiner dan in de voorgaande maand. Toen waren de huizen 9,6 procent goedkoper. De prijzen van bestaande koopwoningen lagen in juli 2013 op hetzelfde niveau als begin 2003. Ten opzichte van augustus 2008, toen de prijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling maar liefst 20,0 procent! Last but not least: afgelopen juli lagen de huizenverkopen bijna 30% hoger dan in juli 2012. De cijfers spreken voor zich!

Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht