Het is best wel eng om een snoeischaar in een rozenstruik te zetten. Toch geeft een juiste snoeiwijze, bij voorkeur in de periode maart tot half april mits het niet vriest, een veel rijkere bloei.

Struik 01

Want een roos groeit het beste op jong hout, dus het oude, donkerbruine hout moet er uit. Wat heeft u nodig? Een scherpe snoeischaar, want een botte geeft een rafelige wond. Of, voor dikkere takken, een goede boomzaag. Afhankelijk van de soort roos, snoeit u op verschillende manieren. Bovenstaand vindt u de snoeiwijze voor een trosroos. Het is de bedoeling dat u hier zodanig terugsnoeit dat er 3 tot 5 'ogen' op de scheut blijven.

Struik 02

Als u een klimroos snoeit, worden alle zijtakjes van de overjarige scheuten op ongeveer twee ogen of slapende knoppen teruggeknipt.

Struik 03

Vergeet niet dat alle typen rozen worden gesnoeid boven zo’n een 'slapend' oog dat te herkennen is aan een aanliggend rood gekleurd puntje op de scheut. Snoei boven het oog de stengel iets schuin af om inwateren en dus verrotten van de scheut te voorkomen.


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht