Droomt u wel eens van een vrijstaand huis op een ruim stuk grond in een landelijk stukje Nederland? Onder de noemer ‘Ruimte voor Ruimte’ proberen provincies de ruimtelijke kwaliteit van het landelijk gebied te verbeteren. Vaak gebeurt dit door herbouw aansluitend op de ‘rand van een kern’ te stimuleren.

Hoe de Ruimte voor Ruimte regeling wordt uitgewerkt verschilt per provincie. In Brabant brengt de ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte CV riante bouwkavels op de markt aan de rand van steden en dorpen. De kavels zijn 1000 m2 tot 1500 m2 groot. Een deel wordt projectmatig ingevuld (kavel plus vrijstaande woning), maar het grootste deel wordt aangeboden als 'vrije' kavel.

Ook in Limburg is Ruimte voor Ruimte ondergebracht in een CV waarbij de ontwikkelingsmaatschappij de grond koopt en u  de grond bouw- en woonrijp terug kunt kopen.
Andere provincies hebben weer gekozen voor een standaardnormering: zoveel m2 slopen betekent één huis bouwen. In Noord-Holland is gekozen voor een maatwerkbenadering op basis van ruimtelijke kwaliteit, terwijl de aanvrager in Drenthe bij 1000 m2 sloop één woning van 250 m2 mag terugbouwen. Als u zich wilt aanmelden of meer informatie wilt over deze regeling kunt u contact opnemen met uw gemeente.


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht