De afgelopen maanden was er veel te doen over de renteopslag die geldverstrekkers hanteren. Deze is afhankelijk van de verhouding tussen de executiewaarde van uw woning (waarde van de woning bij gedwongen verkoop) en de hoogte van het hypotheekbedrag. Voor eigenaars die hun woning in waarde hebben zien stijgen of hun woning bijna hebben afbetaald, is deze renteopslag een onverteerbaar gebeuren. Hoe komt u er vanaf?

Renteopslag tot 0,6% van het basisrentetarief

Om een indicatie te geven van de hoogte van de opslag: deze kan voor niet-NHG (Nationale Hypotheek Garantie) hypotheken oplopen tot 0,6% op het basisrentetarief. Bij waardestijging van de woning is het bij veel geldverstrekkers mogelijk om tussentijds of bij een nieuwe renteperiode de renteopslag te laten vervallen. U moet hier wel zelf om vragen. In de algemene voorwaarden van uw hypotheek kunt u nagaan of er een opslag van toepassing is en hoe en wanneer deze kan vervallen. U kunt rechtstreeks contact opnemen met uw geldverstrekker om zo nodig actie te ondernemen. De nieuwe rente gaat na acceptatie in principe in per de eerste van de volgende maand.

 

Taxatierapport voor WOZ-waarde

Om de renteopslag op uw hypotheek te laten vervallen, kan de WOZ-waarde van de woning als uitgangspunt worden genomen. Wilt u de actuele waarde van uw woning als uitgangspunt nemen, dan is een taxatierapport van een erkende taxateur noodzakelijk. Hier zijn kosten aan verbonden. Vraag eventueel advies aan uw Buitenstate Makelaar.

Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht