Teleurstellend en somber: dat is de algemene reactie van vastgoedprofessionals op de Miljoenennota. En niet alleen van hen, want uiteindelijk daalt de koopkracht voor ons allen gemiddeld met 1%. En bovendien: de belastingschijf voor het 52% tarief gaat naar beneden, evenals de kinderopvangtoeslag en de kinderbijslag.

De zorgkosten stijgen en de spaarloonregeling wordt afgeschaft. Klinkklaar dus dat er volgend jaar minder in de portemonnee is om huizen te kopen. Verder geeft de Miljoenennota geen antwoord op wat er gaat gebeuren met de NHG-grens en de verlaagde overdrachtsbelasting na de einddatum 1 juli 2012.

Positief nieuws is er echter ook. Want in feite blijft de woningmarkt ‘buiten schot’. Het kabinet handhaaft immers de hypotheekrenteaftrek en dat is en blijft de belangrijkste aftrekpost voor huiseigenaars. Kortom. Wie een huis wil kopen, kan beter niet afwachten of tijdelijke maatregelen worden verlengd. De rente is laag, de overdrachtsbelasting is laag, er is een groot aanbod en veel onderhandelingsruimte. Dat maakt ‘nu kopen’ tot een goed plan.


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht