Onderzoeksbureau Calcasa heeft berekend dat de woningwaarde blijft doorstijgen (nu al op een gemiddelde van 266.000 euro), waarbij appartementen (11%) en woningen in de prijsklasse 250.000 tot 350.000 euro (8,3%) het meest in waarde zijn gestegen. Goed nieuws voor Buitenstate eigenaars: het hogere prijssegment 350.000 tot 500.000 euro stond met een stijging van 8,2% op een goede derde plaats.

Het minst stegen de eengezinswoningen (6,6%) in waarde. Dat betekent dat de stijgingen inmiddels ook goed zijn doorgedrongen bij het hogere (vrijstaande) segment, een gegeven dat wordt ondersteund door de positieve berichten over aantrekkende verkoop van de Buitenstate Makelaars. 
Volgens Calcasa is ook het aantal woningverkopen op jaarbasis opnieuw toegenomen (22,4%) en er worden meer woningen verkocht dan ooit. Evenals vorig kwartaal worden op jaarbasis meer woningen verkocht dan er worden aangeboden. Vooral in de Randstad is het dringen.

Toch nog veel woningen met verlies verkocht

In het eerste kwartaal van 2017 steeg de gemiddelde woningprijs naar het hoogste niveau ooit. Desondanks worden er nog steeds woningen met verlies verkocht. De groep kopers die tussen 2006 en 2009 een woning heeft gekocht, verkoopt deze het vaakst met verlies: meer dan de helft van deze groep maakte in 2016 en 2017 verlies op de verkoop van zijn huis. Recente verkopers die in 2008 een woning in het oosten van het land hebben gekocht, waren het slechtste af: in 68% van de gevallen lag de verkoopprijs onder de aankoopprijs uit 2008 (de laatste piek). Ter vergelijking: in het westen was dit percentage 52%. 


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht