De huizenmarkt is weer volop in beweging. Waar de verkopen in de Randstad stagneren of zelfs dalen, zien we in de plattelandsprovincies nog steeds stijgende verkopen en verkoopprijzen. Met name Noord-Nederland (Friesland, Groningen, Drenthe) steekt erbovenuit. Wonen in het buitengebied blijft dus aantrekkelijk en in populariteit stijgen. Maar welke regels kom je tegen als nieuwe bewoner van het buitengebied of met welke wetten krijg je te maken als opvolger of omgeschakeld landbouwbedrijf? In deze nieuwsbrief geven we een korte opsomming van de mogelijke wet- en regelgeving in het buitengebied.

Daarnaast kijken we terug op enkele opvallende gebeurtenissen in de sector, waaronder een uitspraak van de rechtbank over bedrijfsgrond en het steeds veranderende Nederlandse landschap, waardoor er steeds meer behoefte is aan onteigeningsbegeleiding. Tot slot doorlopen we de voordelen van een agrarische grondfinanciering.

Kortom: weer voldoende stof om te bespreken en door te lezen in de nieuwe SchepInZicht. Het tweede halfjaar van 2018 belooft in die zin weer net zo interessant te worden als de eerste zes maanden, waarin Schep Makelaars veel mensen succesvol heeft begeleid bij de koop, verkoop of daaraan gerelateerde onroerend goed of grondzaken. Heeft u vragen over de onderwerpen in de nieuwsbrief of over uw persoonlijke situatie? Neem dan gerust contact op met onze adviseur. Wij staan ook dit najaar weer dagelijks voor u klaar.

Harold van Rooij


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht