PERSBERICHT BUITENSTATE OFFICE Helmond, 6 maart 2018 Vrijstaande woningen in het buitengebied die worden verkocht via Buitenstate Makelaars (32 samenwerkende NVM makelaars met specialisatie in landelijk wonen) genereren gemiddeld een hogere vraag- en transactieprijs. Daarnaast heeft de Buitenstate Makelaar 6,5 keer meer verkocht in het buitengebied dan zijn collega. Dit bleek uit data van Realworks, de grootste makelaarsdatabase in Nederland en onderdeel van de NVM.

Uit data-onderzoek bleek dat in 2016 en de eerste helft van 2017 zowel de vraagprijs als de transactieprijs van vrijstaande woningen in het buitengebied bij Buitenstate Makelaars hoger lagen dan bij de concurrentie. In de eerste helft van 2017 bedroeg de gemiddelde Buitenstate vraagprijs € 552.000 (vraagprijs concurrentie gemiddeld € 461.000). De gemiddelde transactieprijs kwam uit op € 524.946, terwijl dit voor de concurrentie eindigde op € 435.519. Deze cijfers bevestigen eveneens dat Buitenstate Makelaars met name makelen in het duurdere segment.  

Maar ook wisten Buitenstate Makelaars de woning goed in de markt te zetten, dit bleek onder meer uit het geringe verschil tussen vraag- en transactieprijs: bij een Buitenstate Makelaar was dit percentage 5,3% versus 5,9% voor de concurrentie.  Het fijnmazig netwerk van 18 Buitenstate makelaars verspreid over 32 vestigingen vormt slechts 1,4% van de makelaars in Nederland die vrijstaande woningen in het buitengebied verkopen. Toch wordt via Buitenstate 7,2% van dit segment verkocht. Daaruit is af te leiden dat Buitenstate Makelaars, hoewel gering in aantal, een relatief groot marktaandeel hebben. En gemiddeld verkoopt een Buitenstate Makelaar 6,5 keer zoveel landelijk gelegen woningen als een collega-makelaar. 

Buitenstate Makelaar Richard Roefs van Bernheze Makelaars & Adviseurs is één van de oprichters van Buitenstate. ‘Buitenstate Makelaars zijn onderscheidend door hun specialisatie en het is goed dat de Realworks-cijfers dit beeld bevestigen. Steeds meer (ver)kopers weten Buitenstate te vinden. Immers, het buitengebied is een specialisatie. Buitenstate staat als specialist sterk in de markt en daar doen (ver)kopers hun voordeel mee.’  

pasfoto Richard Roefs

Richard Roefs, Bernheze Makelaars & Adviseurs


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht