De rol van de makelaar verandert continu. De afgelopen jaren worden wij steeds vaker ingezet als mediator bij aan- en verkooptrajecten. Mediation houdt in dit geval in: het oplossen van conflicten onder begeleiding van een neutrale conflictbemiddelaar, het liefst zonder gedoe. Schep bemiddelt daar waar onroerende zaken deel uit maken van het probleem. En dat hoeft niet altijd om een geschil tussen koper en verkoper te gaan. Meer dan eens betreft dit een geschil met derden of juist een conflictsituatie vanuit veranderingen in de privésituatie. Denk hierbij aan echtscheidingen of erfenissen.

Om te voorkomen dat er een dure rechtsgang nodig is om uitsluitsel te bieden, wordt een onafhankelijke mediator aangesteld. Als makelaar begeleiden wij vooral in het proces richting een voor iedereen aanvaardbare oplossing: onafhankelijk, onpartijdig en deskundig. Belangrijk is om dit snel en efficiënt te doen. Immers: het conflict moet zo spoedig mogelijk verholpen worden. Communicatie is daarbij het toverwoord. Schep heeft dankzij een enorme dosis aan ervaring op het gebied van mediationzaken altijd de juiste tools beschikbaar om een duurzame oplossing te vinden die voor alle partijen acceptabel is.

Bij Schep werken we volgens een duidelijk stappenplan. Voordat het mediationtraject wordt opgestart ontvangen alle betrokkenen en mediationovereenkomst, een gedrags- en klachtenregelement en de spelregels. Het is belangrijk dat iedereen de wens uit spreekt een oplossing te vinden, alleen dan kan er een echte oplossing gevonden worden. De suggesties van alle partijen worden meegenomen en vanuit de verzameldocument begeleidt Schep de betrokkenen richting een aanvaardbare – door de cliënt zelf bedachte - oplossing. Vervolgens worden er afspraken gemaakt en die worden door de neutrale mediator in een overeenkomst vastgelegd.

Wij kiezen geen partij, blijven onafhankelijk en nemen geen beslissingen. Alle gesprekken hebben een informeel en vertrouwelijk karakter. Tijdens de sessies wordt gekeken naar uw belangen en wensen voor de toekomst. Er wordt gezamenlijk gezocht naar oplossingen die duurzaam zijn. Besef dat een mediator niet alleen veel trammelant kan voorkomen, hij kan er ook voor zorgen dat er niet ontzettend veel geld wordt uitgegeven aan slepende (gerechtelijke) procedures.

Mediator nodig? Neem contact op met Schep en vraag naar de mogelijkheden.


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht