Bij het inschakelen van een makelaarskantoor wordt in de eerste plaats gedacht aan situaties waarin agrarische vastgoedobjecten een rol spelen. Echter is Schep ook prima in staat maatwerk begeleiding te bieden bij het aan- of verkopen van losse cultuurgronden. Het proces om percelen die in de markt zijn gezet of gaan worden aan te kopen kan immers net zo complex zijn als dat van een woning. Ook bij cultuurgronden wordt flink onderhandeld over de prijs en moeten er heldere afspraken gemaakt worden over de koopopties en de aanvaarding.

Helder en transparant

Omdat onze adviseurs dagelijks werkzaam zijn in het buitengebied weten ze exact wat er speelt. Schep kent de markt en speelt daarop in. Let bij de aanschaf van perceelgronden bijvoorbeeld goed op de ligging, de ontsluiting, afwateringsmogelijkheden, (recente) bodemonderzoeken en eventuele opstalmogelijkheden. Als verkoper is het raadzaam dit soort zaken direct helder en transparant door te geven, om meteen het vertrouwen van de potentiele koper(s) te verdienen. In bepaalde gevallen zal er ook bebouwing aanwezig zijn op het betreffende perceel. De experts van Schep helpen om hiervan de reële waarde te bepalen, zodat deze een volwaardig onderdeel worden van de deal. Ook kan er een clausule worden opgemaakt, deze zorgt voor een verrekening bij voortijdige doorverkoop. Vaak een vooraf vastgestelde periode van bijvoorbeeld tien jaar. Dit om speculanten uit het proces te houden.

Documentatie

Daarnaast helpt Schep ook bij het opstellen en/of lezen van de verkoopdocumentatie en de overdracht. Kennis van de agrarische sector en de expertise die wij in huis hebben zorgen ervoor dat u altijd de meest gunstige (ver)koopprijs realiseert. Slim en met het oog op de toekomst gericht advies.

Heeft u losse cultuurgronden op het oog of wilt u juist grond verkopen? Neem dan contact op met Schep en laat u professioneel begeleiden door onze adviseurs.


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht