Veel eigenaren van vrijstaande woningen houden kippen of ander pluimvee. Afgelopen maand werd voor deze mensen gekenmerkt door onzekerheid en voortdurend wisselende berichtgeving over de vogelgriep en de zogenoemde ophokplicht. Buitenstate legt uit waar u de meest betrouwbare en actuele informatie kunt krijgen.

De maatregelen om de vogelgriep te bestrijden werden met ingang van maandag 15 december 2014 om 00.00 uur aangepast. De afgelopen 14 dagen zijn geen nieuwe besmettingen met vogelgriep vastgesteld. Voor heel Nederland, met uitzondering van de 10 kilometergebieden, gelden daarom vanaf maandag dezelfde maatregelen. De regio’s waarin Nederland is opgedeeld, komen te vervallen. Dat schrijft staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

De verplichtingen rond de bestrijding van vogelgriep wijzigen vrijwel dagelijks. Kijk voor de meest actuele informatie op www.rijksoverheid.nl/ministeries/ez/nieuws 
Lopen uw kippen normaal gesproken vrij over erf en/of boomgaard, dan kunnen ze van ophokken behoorlijk van slag (van de leg) raken. Geef ze vooral iets te doen (hang bijvoorbeeld wat groente of fruit aan een touwtje in het hok) en wat extra’s, gekookte rijst en voor sommige: een overrijpe banaan gaat er goed in! 

Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht