Het CBS presenteert vandaag cijfers waaruit blijkt dat veel jonge gezinnen de stad uit trekken. De makelaars van Buitenstate, het samenwerkingsverband van NVM makelaardijen gespecialiseerd in vrijstaande woningen in het buitengebied, merken dat de animo voor het platteland toeneemt. Woonboerderijen verkopen als nooit tevoren, mede door de goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor kopers is het nu tijd om in te stappen omdat prijzen op dit moment nog betaalbaar zijn. Daarom organiseert Buitenstate op 11 juni van 11.00 tot 15.00 uur een Buitenstate Open Huis Dag!

Stijgende prijzen sinds 2013

De prijzen van de bestaande koopwoningen zitten al drie jaar in de lift, en blijven maar doorstijgen. Dat blijkt ook weer uit de laatste cijfers van het CBS en het Kadaster. Bestaande koopwoningen waren in april 4,2 procent duurder dan in april 2015. Dat is een fractie minder dan vorige maand. Toen was de prijsstijging met 4,3 procent de grootste in 8 jaar tijd. Sinds juni 2013 is sprake van een stijgende trend van de woningprijzen. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van CBS en het Kadaster. Dat de animo groeit merkt Geert Klaver, voorzitter van Buitenstate ook dagelijks: ‘We verkopen nu ontzettend veel woonboerderijen en andere vrijstaande huizen in het buitengebied, vooral aan Randstedelingen. In het eerste kwartaal van 2016 heb ik 50% meer Buitenstates verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar”.

CBS publiceert: jonge gezinnen trekken uit de stad
 
Dit wordt onderschreven door het CBS dat vandaag cijfers presenteert over de trek uit de stad. Vooral jonge gezinnen trekken uit de vier grote steden. Amsterdam is daarin koploper: vorig jaar vertrok 10% van de jonge gezinnen, in 2012 was dit nog geen 6 procent.

Buitenstate Open Huis Dag

De tijd is daarom rijp voor een speciale Buitenstate Open Huis Dag. Op zaterdag 11 juni 2016 zijn van 11.00 tot 15.00 uur ruim 100 Buitenstates (vrijgelegen woningen in het buitengebied) vrij toegankelijk. 
 
Kijk hier welke huizen meedoen met de Buitenstate Open Huis Dag.

Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht