Vanaf 2024 mag er geen asbestdak meer op huis of schuur liggen. Dat lijkt nog ver weg, maar wie een asbestdak heeft, kan deze het beste zo snel mogelijk verwijderen. Hoe herkent u een asbestdak en kunt u het zelf veilig verwijderen? Milieu Centraal beantwoordt asbestvragen in twee video’s.

Tot in de jaren 80 werd asbest nog veel gebruikt bij de bouw van huizen. Is uw huis gebouwd na 1993? Dan bevat het hoogstwaarschijnlijk geen asbest. Asbest herkennen is lastig, maar wordt makkelijker met deze video. Een asbestdak kan door weer en wind beschadigen en dan komen er vezels vrij die een risico vormen voor de gezondheid. Daarom moeten de daken voor 2024 verwijderd zijn. Tot eind 2019 is er een subsidieregeling voor asbestdaken van 35 m2 of groter. U kunt € 4,50 euro tegemoetkoming krijgen voor iedere vierkante meter verwijderd asbestdak.

Zelf asbestdak verwijderen

Als uw dak kleiner dan 35 vierkante meter is, mag u het onder bepaalde voorwaarden zelf verwijderen. Bekijk de instructievideo van Milieu Centraal. Kan, mag of wilt u het asbestdak niet zelf verwijderen? Schakel dan een gecertificeerd bedrijf in. 


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht