Stel: u heeft een taxateur nodig om een taxatierapport op te stellen. Bijvoorbeeld voor een huis, een perceel grond of een bedrijfspand. Waar moet u dan op letten? En waarom onderscheidt een Buitenstate Taxateur zich van anderen?

Allereerst is het van belang om een goede, vakbekwame taxateur te selecteren die is gecertificeerd en ingeschreven in het Register Vastgoed Taxateurs in Nederland. Dat betekent onder meer dat de taxateur zich onderwerpt aan erecode en tuchtreglement -van belang bij geschillen- en dat de taxateur in bezit is van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Dit zijn extra zekerheden voor u, als opdrachtgever.

Een tweede punt waar u bij de selectie rekening mee kunt houden, is dat een huis, een perceel grond of een bedrijfspand verschillende vakgebieden zijn met aparte vakgroepen, zogenoemde ‘kamers’ in het Register. Er zijn kamers voor Wonen, Bedrijfsobjecten en voor Agrarisch & Landelijk Vastgoed. Deze laatste groep taxateurs is gespecialiseerd in het buitengebied en heeft kennis van agrarische objecten en landelijk wonen. Zeker voor woonobjecten in het buitengebied is dat noodzakelijk, want die hebben een extra dimensie. Naast de min of meer ‘gewone’ factoren die de waarde beïnvloeden, speelt een scala aan wetten, regels en aspecten die grote invloed kunnen hebben. Daarom is taxeren in het buitengebied een specialisme.

Waar vindt u een goede taxateur voor woonobjecten in het buitengebied?

Ervaring is de beste leermeester! En die ervaring van een taxateur kunt u snel controleren, bijvoorbeeld door te kijken hoeveel woonobjecten in het buitengebied door het kantoor van de taxateur worden aangeboden. Nadat u heeft gecheckt of de taxateur staat ingeschreven bij de kamer voor Agrarisch & Landelijk Vastgoed (www.vastgoedcert.nl) kunt u nagaan of  het kantoor bekend en werkzaam is in het gebied waar u de taxatie uit wilt laten voeren.

Last but not least: maak het u gemakkelijk: de taxateur van Buitenstate voldoet automatisch aan alle bovenstaande punten. Buitenstate Taxateurs: het specialisme is helder en de selectie is al voor u gemaakt!


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht