Stel: u heeft een taxateur nodig om een taxatierapport op te stellen. Bijvoorbeeld voor een huis, een perceel grond of een bedrijfspand. Waar moet u dan op letten?

Certificering Register Vastgoed Taxateurs

Allereerst is het van belang om een goede, vakbekwame taxateur te selecteren. Eentje die is gecertificeerd en ingeschreven in het Register Vastgoed Taxateurs in Nederland. Het RVT garandeert de vakbekwaamheid van de makelaar doormiddel van certificering en hercertificering.

Verschillende ‘kamers’

Een tweede punt is dat een huis, een perceel grond of een bedrijfspand verschillende vakgebieden zijn met aparte vakgroepen. Dit zijn zogenoemde ‘kamers’ in het Register. Er zijn kamers voor Wonen, Bedrijfsobjecten en voor Agrarisch & Landelijk Vastgoed (A&LV). Deze laatste groep taxateurs is gespecialiseerd in het buitengebied en heeft kennis van agrarische objecten en landelijk wonen. Zeker voor woonobjecten in het buitengebied is dat noodzakelijk. Want die hebben immers een extra dimensie. Naast de min of meer ‘gewone’ factoren die de waarde beïnvloeden, speelt een scala aan wetten, regels en aspecten die grote invloed kunnen hebben. Daarom is taxeren in het buitengebied een specialisme. De situatie waarbij kantoren zijn ingeschreven in zowel de vakgroep Wonen als in de vakgroep A&LV, is het meest gewenst.

Waar vindt u een goede taxateur voor woonobjecten in het buitengebied?

Ervaring is de beste leermeester! En die ervaring van een taxateur kunt u snel controleren. Bijvoorbeeld door te kijken hoeveel woonobjecten in het buitengebied door het kantoor van de taxateur worden aangeboden. Nadat u heeft gecheckt of het kantoor staat ingeschreven bij de kamer voor Agrarisch & Landelijk Vastgoed en Wonen kunt u nagaan of  het kantoor bekend en werkzaam is in het gebied waar u de taxatie uit wilt laten voeren.

Last but not least: maak het u gemakkelijk: de Buitenstate makelaars voldoen automatisch aan alle bovenstaande punten. Buitenstate Taxateurs: het specialisme is helder en de selectie is al voor u gemaakt!


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht