U heeft de stap gezet: u wilt een ander huis. Hoe en wat precies, dat weet u nog niet. Toch weet u een ding al wel: u wilt veel (buiten)ruimte. U bent dus op zoek naar een Buitenstate! Dan is het handig om de woonwensen concreet te maken. Dat maakt het zoeken een stuk makkelijker. Met deze tips lukt dat zeker!
O ja, wist u dat we bij Buitenstate op dit moment onderzoek doen naar de woonwensen in het buitengebied? We zijn benieuwd wat toekomstige bewoners van het platteland precies zoeken.
Doet u mee aan ons onderzoek?
1. Wat zoekt u precies?
Zoekt u een oude woonboerderij om op te knappen? Of wilt u een kavel? Of bent u totaal geen klusser en moet uw huis helemaal ‘af’ zijn. Probeer eerlijk naar u zelf en uw gezinssituatie te kijken. Een meerjarenplan waarbij u veel ‘doe-het-zelft’ is niet zo’n handige combinatie met kleine kinderen of een hele drukke baan. Maar misschien heeft u wel budget om de verbouwing uit te besteden. Bij Buitenstate kunt u bijvoorbeeld zoeken op woonboerderij of paardenobject, maar ook op bouwgrond.
2. Waar wilt u wonen?
Woont u in de stad en wilt u terug naar uw roots? Of zoekt u in uw bestaande omgeving iets net buiten een dorp. Als u in uw bestaande woonomgeving zoekt heeft u het voordeel dat u weet welke voorzieningen en unieke punten er zijn. Komt u in een nieuw gebied dan is het wijs om voor aankoop een lokale makelaar in te schakelen, die kent de markt en de situatie ter plekke.
3. Wilt u deels thuis werken?
Thuiswerken wordt steeds populairder. Daarom is één of twee extra kamers in huis bijna een noodzaak. Overigens is dat ook handig voor de toekomst: een werkkamer op de begane grond kan later dienst doen als slaapkamer. Gelukkig zijn Buitenstates meestal vrijstaande woningen en is er ook voldoende grond bij. Bij ons zijn de percelen vaak vanaf 1.000 m2. U kunt dus – als uw woonbehoefte verandert – eenvoudiger een stuk aanbouwen.
4. Wat is het budget?
Weet u al een beetje wat uw huidige woning waard is? Als u al een tijdje ergens woont kunt u een behoorlijke overwaarde hebben opgebouwd. Zeker als u vanuit de stad naar het platteland gaat merkt u dat u veel meer ‘huis’ voor uw geld krijgt. Zet daarom de eerste stap naar de makelaar en vraag om een waardebepaling. Die is meestal gratis en geeft u aardig inzicht in de mogelijkheden.
5. Wilt u hier oud worden?
Is dit uw eerst of laatste stap in uw woontraject? M.a.w. wilt u hier oud worden of wilt u nog een stap maken. Misschien heeft u (nog) geen kinderen, of zijn die juist het huis al uit? In welke situatie zit u vermoedelijk over tien jaar? Maak een lijstje van wat u NU belangrijk vindt en wat bijvoorbeeld over tien jaar. Zo krijgt u inzicht of bepaalde wensen tijdelijk of juist langdurig zijn. Heeft u nu veel pubers in huis, die een eigen chill-plek nodig hebben? Dan kunt u ook voor een tijdelijk oplossing gaan.
6. Voorzieningen
Een huis op het platteland heeft veel voordelen: natuur, rust, ruimte en u leeft meer met de seizoenen mee. Het schijnt ook dat u temidden van al dat groen gelukkiger wordt. Maar er is een keerzijde: hoe ver is de school, uw werk, de supermarkt, of de sportclub? Gelukkig kunt u qua boodschappen en artikelen tegenwoordig van alles laten bezorgen, maar het is wel iets om over na te denken.
U leest het: een doordacht plan brengt u verder. Wij helpen u daar graag bij. Begin bijvoorbeeld met een inschrijving als zoeker, dan krijgt u automatisch het nieuwste aanbod in uw inbox!
Meer informatie over dit onderwerp?
Het contactformulier wordt verstuurd…
Foutje
Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.
Bedankt!
Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.
> Terug naar het overzicht