De Dienst Landelijk Gebied (DLG) was de laatste jaren een belangrijke vragende partij op de Utrechtse grondmarkt. Voor diverse overheden realiseert zij gebiedsdoelen zoals nieuwe natuur- en recreatiegebieden. Maar doelen zijn bijgesteld, en DLG kan zelfs aanbieder worden.

De grondmarkt in Utrecht is volgens makelaars uiterst rustig, met gelijkblijvende prijzen die schommelen tussen de 40.000 euro en incidenteel 70.000 euro per hectare. Er lijkt weinig zicht op een aantrekkende markt. De economische crisis houdt de vraag beperkt, terwijl verkopende partijen weinig haast hebben. Het is eigenlijk een beeld dat al enkele jaren niet wijzigt. Regionaal uitgedrukt wordt volgens LTO Vastgoed het beste verkocht in de omgeving van Leusden en Achterveld, en het minste voor grond in het veenweidegebied.

Vermeldenswaardig is de gewijzigde rol van DLG in Utrecht. Na melkveehouders is DLG de laatste jaren een belangrijke vragende partij geweest. Het doel van DLG om in totaal 6.000 hectare nieuwe natuur te ontwikkelen, heeft echter plaatsgemaakt voor een beperkte doelstelling voor een ’Groene Ruggengraat’ van slechts ongeveer 1.500 hectare. En daarom kan DLG in de toekomst volgens LTO Vastgoed zelfs van vragende, een aanbiedende partij worden.


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht