Grond met een agrarische bestemming blijft een prima investering. De vraag is groot, het aanbod schaars. Prijzen worden opgedreven door boeren en zeker ook door particuliere beleggers. Hoewel de vraag in heel Nederland groot is, zijn hectareprijzen wel afhankelijk van het gebied en de functie.

Multifunctionele gronden geschikt voor akkerbouw en veehouderij kosten al snel tussen de 40.000 en 55.000 euro. Is de grond alleen geschikt voor grasland, dan ligt de opbrengst rond 30.000 tot 45.000 euro. Wie zin krijgt om te emigreren na het horen van de steeds hogere grondprijzen in Nederland, kan in Frankrijk nog steeds goed terecht.

Akkerbouwland ligt in Frankrijk gemiddeld op 6.400 euro per hectare en grond voor veehouderij op 4.200 euro per hectare. Wie als wijnboer wil beginnen, moet wel een goed gevulde portemonnee meenemen, want de prijs voor grond voor wijnbouw is  gestegen naar bijna 100.000 euro per hectare. Zowel de prijzen als het aantal transacties vertonen in ‘La douce France’ een stijgende lijn. Vorig jaar werden in totaal 97.000 grondtransactie gemeld, met een totale oppervlakte van 341.000 hectare en een totale waarde van vier miljard euro. Zestig procent daarvan kwam in handen van particulieren, maar een stijgende hoeveelheid bedrijven meldt zich op de markt als koper.


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht