Op vrijdag 25 maart om 10.30 uur start de realisatie van het landgoed De Hooge Bank. 42 Hollandse Linden krijgen hun plek. Het landgoed ligt net ten noorden van het Drongelens Kanaal in Nieuwkuijk, tegen de Nieuwkuijkseweg en de Honderbundersweg. Vier landhuizen worden hier ontwikkeld te midden van 19 hectare nieuwe natuur.

De aanplant betekent werk aan de winkel voor Natuurmonumenten en de gemeente Heusden. Als blijk van waardering voor de prettige samenwerking met deze beide partijen krijgen zij de eer samen met de eigenaar Cornelis Gubbels de eerste bomen te planten. Burgemeester Willems en wethouder Van Engeland nemen namens de gemeente de schop ter hand. De heer Mandigers zal namens Natuurmonumenten de handen uit de mouwen steken.

De planvorming door Optifield uit Haaften verliep niet zonder slag of stoot. Niet iedereen in het gebied was blij met het verdwijnen van landbouwgrond in ruil voor natuur en bebouwing. Na de nodige aanpassingen van het ontwerp, ecologische, archeologische en andere onderzoeken kreeg het plan in september 2010 definitief groen licht van de gemeenteraad. Het landgoed zal een groen pareltje worden in de omgeving en is voor 90% vrij toegankelijk voor het publiek. Een fietspad over het landgoed gaat een veilig alternatief vormen voor de Nieuwkuijkseweg.

Landgoed De Hooge Bank

De bouwpercelen zijn per half maart definitief in de verkoop gegaan. Sinds die datum is er een eigen website in de lucht: www.dehoogebank.nl  Hierop staat meer informatie over de geplande natuur en de mogelijkheden voor vier riante landhuizen.

Landgoed De Hooge Bank biedt ruimte aan 3 woningen van 1.250 m3 op ieder 4.000 m2 privé terrein en 1 woning van 2.250 m3 op 9.000 m2 privé terrein. Voor de ontsluiting van de woningen wordt een eigen toegangsweg aangelegd. De bouwkavels liggen in een nieuw natuurgebied met bossen, bloemrijke graslanden, vennen en heidevelden.


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht