Buitenstates: vrijstaande boerderijen in het buitengebied die zich perfect lenen voor woongemeenschappen. En dat merken Buitenstate Makelaars. De animo voor gemeenschappelijk wonen in een boerderij is groot. Denkt u ook over het starten van een woongemeenschap? Neem dan eens een kijkje op de site van Federatie Gemeenschappelijk Wonen (gemeenschappelijkwonen.nl).

Bijna 100 woongemeenschappen in Nederland, maar ook vele in België (en sommige in Frankrijk) zijn te vinden op de site van Gemeenschappelijk wonen. Het gaat hier om gemeenschappelijk wonen in zijn vele varianten: groepswonen, gemeenschappelijk wonen van ouderen, centraal wonen, leefgemeenschappen, gestippeld wonen, buurgemeenschappen, etc. Een buurgemeenschap bijvoorbeeld, is een verzameling van zelfstandig wonende huishoudens in een buurt die dingen gemeenschappelijk doen. Wilt u meer informatie over gemeenschappelijk wonen in een Buitenstate, kijk dan naar groepswonen (voor ouderen) en/of leefgemeenschappen.

Stichting Federatie Gemeenschappelijk Wonen (FGW, www.gemeenschappelijkwonen.nl) adviseert bestaande en nieuwe woongemeenschappen. En woongemeenschappen zijn in dit geval: alle vormen van wonen waarbij meerdere huishoudens een of meer ontmoeting- en/of werkruimten gemeenschappelijk gebruiken en beheren, waarbij het lidmaatschap vrijwillig is en de groep zelf beslist over de toelating van nieuwe leden.

Klik hier voor de kaart van Nederland met daarop de projecten die meedoen.


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht