Recent is de ‘Wet executieveilingen’ aangenomen waardoor particulieren bij een executieveiling ook kunnen bieden via internet. Doel is onder meer executieveilingen transparanter en voor een breder publiek toegankelijk te maken.

Het primaire doel van de invoering van ‘Wet executieveilingen’ is om het veilen van een woning gemakkelijker te maken. Zo kunnen bepaalde proceshandelingen voortaan niet alleen meer door een advocaat, maar ook door een notaris worden verricht. Bovendien kan er geboden worden via internet.  

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) pleit al lange tijd voor het veilen via internet en is blij met de invoering van de wet. De wet moet volgens de KNB nog op meerdere punten worden aangepast zodat het voor particulieren nog gemakkelijker en aantrekkelijker wordt om panden op een veiling te kopen. Denk daarbij aan wijzigingen over de huurbescherming, de mogelijkheid tot bezichtiging, de overgang van het risico en de financiële eisen die banken stellen aan particuliere belangstellenden op een veiling.

Lees meer over de Wet Executieveilingen op de KNB website.


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht