Veel mensen weten niet wat isolatie kost en onderschatten de opbrengst. Daarom is de overheid in oktober gestart met de campagne 'Energie besparen doe je nu'. Onder meer via een handige website kunt u advies op maat krijgen en direct ontdekken hoe het zit met subsidie.

Vrijwel iedere huiseigenaar is geïnteresseerd in energiebesparende maatregelen. Het scheelt in de stookkosten, levert meer comfort in huis op en is goed voor het milieu. Maar slechts een kwart weet dat er subsidie bestaat voor energiebesparende maatregelen. Zo kunt u vanaf 15 september 2016 zo'n 20 procent subsidie krijgen voor het isoleren van dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. Voorwaarde is dat u tenminste 2 nieuwe isolatiemaatregelen laat uitvoeren. Doet u dat, dan kunt u ook subsidie krijgen voor een paar andere maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende buitendeur en een douche met warmteterugwinning.

Op de website www.energiebesparendoejenu.nl leert u in een paar stappen meer over isoleren. Ook vindt u een energieloket bij u in de buurt en krijgt u hulp bij een offerte.  Op de campagnesite staan verschillende rekenvoorbeelden, zoals:

• Vloerisolatie plus spouwmuurisolatie kost voor een gemiddeld huis eenmalig 3900 euro. De jaarlijkse besparing is 760 euro. Dat is voordeliger dan spaargeld op de bank zetten.

• Het isoleren van het dak van een gemiddeld rijtjeshuis bespaart 500 euro per jaar aan stookkosten. De investering is 4000 euro. Investeren in dakisolatie is daarmee net zo gunstig als een rente van 8 procent op een spaarrekening. Bovendien is het huis in de zomer koeler.

• In een gemiddelde hoekwoning kost vloerisolatie eenmalig 1600 euro. De besparing per jaar is 180 euro. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrente van 7 procent, plus warmere voeten en minder tocht en vocht in huis.


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht