Donkerblauw in de eetkamer. Blauwgrijs in de woonkamer. En dan niet alleen op de muren, maar ook op het plafond. Beetje te gewaagd? Voor stylist Johan Bak van Monsieur Deux niet: ‘Donkere kleuren geven een comfortabel en luxe gevoel. Durf het aan, en je zult versteld staan van het effect!’

Hoofdhuis/herenhuis Le Chateau

Boutique gîte Le Chateau, KLEUREN; muur; La Farine 1A, luiken; Rouge Corail 5D, vintage bankje; Suie 5 G

 

Johan Bak  en Harold Lamme. Samen zijn ze Monsieur Deux en wonen ze in Frankrijk, maar zijn, vanwege hun werk, nog regelmatig in Nederland. Johan is sinds 25 jaar stylist, decorateur en kleurspecialist en heeft in die kwart eeuw een fraaie reputatie opgebouwd. Hij werkt onder meer voor Nijhof in Baarn, was jurylid voor de Mooiste Buitenstate en heeft nu een unieke collectie ‘Johan Bak by Monsieur Deux’  voor het verfmerk Shade ontwikkeld. Het uitgangspunt, vijf moodboards in verschillende sferen, resulteerde in een kleurenwaaier met 34 vergrijsde tinten die prima aansluiten bij landelijk wonen. “ Als stylist raad ik iedereen aan om te werken met moodboards,” vertelt Johan. ‘Verzamel afbeeldingen, stoffen, kleuren, sfeerimpressies op een board, en je weet precies wat je wilt bereiken.’

Franse sferen

Boutique gîte Le Chateau. KLEUR wanden keuken; Quartz 5A

 

Eén van de moodboards brengt je direct in Franse sferen, bijvoorbeeld die van een romantische fermette of juist een wat luxer chateau. Geen toeval, want het zijn de huizen van Johan en Harold en hun 2 labradoodles. “Eén moodboard is inderdaad helemaal geïnspireerd op onze romantische huizen met luiken en terracotta vloeren: de boutique gîtes, La Fermette Lot en Le Chateau. Het huis waar we zelf wonen heeft hoge plafonds. Voor de eetkamer kozen we hier donkerblauw. De hal nude/neutraal en een blauwgrijze kleur in de woonkamer. Als liefhebber van landelijk wonen, houd ik van vergrijsde kleuren en bovendien donkere tinten. Met een goed lichtplan, creëer je een heel luxe sfeer, een welkome warme deken. Qua kleuren haalde ik inspiratie uit iconische Franse producten zoals de zachtgele Comté kaas of een typische donkergrijze daklei. Alle kleuren op de waaier zijn daarmee zeer geschikt voor landelijk wonen á la Buitenstate,” aldus Johan.

Kalk is vaak de basis van de matte muurverven uit de collectie Johan Bak by Monsieur Deux.  “Die kan je heel mooi met een borstel opbrengen zodat je de verfstreken nog ziet,” tipt Johan. “Maar we leveren niet alleen muurverven, maar ook zijdeglans of hoogglans voor hout en metaal, bijvoorbeeld als je kast of kozijn ook in dezelfde tint wilt. Zo bieden we het gehele scala aan verven en kleuren.”

 


Moodboard maken?

Een moodboard is een compositie van inspirerende beelden die samen een bepaalde stijl of sfeer uitdrukken. Dat is handig als u bijvoorbeeld een ruimte opnieuw wilt inrichten. Verzamel afbeeldingen die passen bij stijl en sfeer die u voor ogen heeft. Maar ook kleurstalen of materialen passen op een moodboard. Bedenk daarna een mooie compositie voor alle materialen en plak het op.

moodboards ontwikkeling ' Johan Bak by Monsieur Deux' verfcollectie 

Moodboards ontwikkeling 'Johan Bak by Monsieur Deux' verfcollectie


Praktisch 

  • De kleurenwaaier kunt u zien bij StudioErikGutter in Blaricum waar Johan ook een ruimte heeft geschilderd in een van zijn favoriete grijstinten uit de waaier.
  • Bij Nijhof in Baarn vindt u een popup en advies over de  kleurenwaaier.
  • Als particulier kunt u de verven bestellen bij bovengenoemde verkooppunten, maar ook via shade.be, die binnen 3 werkdagen levert. Op deze site vindt u ook meer info over verkooppunten in Nederland, België en Frankrijk.

 


Sfeer proeven? https://www.monsieurdeux.com / www.shade.be

Facebook: https://www.facebook.com/LaFermetteLot/

Instagram: https://www.instagram.com/monsieur_deux/

 


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht