Maar liefst drie nieuwe kantoren sloten zich dit jaar aan bij Buitenstate. Rijk rentmeesters is de laatste in de rij. Rijk is binnen Buitenstate onderscheidend. Niet alleen is het een eerste Buitenstate kantoor in Zeeland, ook is Rijk van oudsher gespecialiseerd in rentmeesterschap en taxaties en, last-but-not-least,: stond het kantoor in 2008 ook al op het punt zich aan te sluiten bij Buitenstate. Welkom terug Rijk!

Het is 2008. De recessie op de woningmarkt slaat toe. Makelaars van vrijstaande woningen op het platteland verenigen de belangen en staan schouder-aan-schouder als specialist in het buitengebied. Buitenstate is geboren.  

Bij de eerste besprekingen, nu 7 jaar geleden, schoof ook Rijk aan. Hoewel geen pur-sang makelaarskantoor, is het buitengebied hun werkvloer en om die reden is Rijk sowieso geïnteresseerd in het label Buitenstate. ‘We zijn primair rentmeesters en taxateurs met name op agrarisch, bedrijfsmatig en recreatief gebied’, legt de 35-jarige Adriaan Rijk uit. ‘Uiteindelijk besloten we in 2008 om ons niet officieel aan te sluiten. Buitenstate stond nog in de kinderschoenen. Maar inmiddels is het label sterk gegroeid en heeft een goede en grote naamsbekendheid. Daarnaast wordt ons vanuit het zakelijk netwerk van opdrachtgevers, steeds vaker gevraagd om ook woningen in het hogere segment te verkopen. Er is immers al een vertrouwensband door de professionele relatie en dan wordt makkelijk aan ons gedacht bij alle zaken op het gebied van grond en vastgoed. En daarbij behoort natuurlijk ook de particuliere woning. En zo krijgen we langzaam maar zeker toch een portefeuille van vrijstaande woningen in het buitengebied en is nu de tijd rijp voor aansluiting bij Buitenstate. Overigens zullen we de woningportefeuille  bewust klein houden, maar denken we er wel over om ook te gaan makelen in exclusieve recreatiewoningen .’

Primair rentmeester

Adriaan Rijk, die sinds 2005 bij het kantoor werkt, en Kees Jan van Driel, sinds 2008 bij Rijk, zijn beiden (naast gecertificeerd taxateurs) rentmeesters in het Zeeuwse. ‘We beheren landerijen en gebouwen in opdracht van een grondeigenaar. Dat kan een familie, een stichting of een overheidsinstantie zijn. De grond is veelal verpacht aan boeren en wij behartigen de belangen van de grondeigenaar, zorgen voor het  feitelijk beheer, innen de pachtgelden enz. Het is een kleine wereld waarin netwerken een cruciale rol spelen.’ De basis van die netwerken werd begin jaren negentig al gelegd door de oprichter van het kantoor, Albert Rijk. Albert is beëdigd makelaar/ taxateur en onteigeningsdeskundige en al jaren lid van de vakgroep Agrarisch & Landelijk vastgoed van de NVM. 

Door het rentmeesterschap en de taxaties bevindt het leeuwendeel van de werkzaamheden van kantoor Rijk zich op het terrein van bedrijfsmatig en recreatief vastgoed. Vooral dat laatste is een tak apart. Zo taxeert Adriaan complete recreatiebedrijven, voor kleine, maar ook grote opdrachtgevers waaronder Roompot. Op recreatief terrein zijn er de afgelopen jaren veel nieuwe (gebieds)ontwikkelingen geweest in Zeeland, waarbij bijvoorbeeld gedateerde campings en bungalowparken gesaneerd werden [dit is nog steeds gaande  en zal nog wel een tijdje duren]. Werk en uitdagingen genoeg! Kantoor Rijk neemt op dit terrein een unieke positie in en is, niet voor niets, door vakvereniging RECRON aangewezen als topadviseur.

Rijk: een welkome versterking van Buitenstate!

Adriaan Rijk, Kees-Jan van Driel, Albert Rijk en Rody Lamper


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht