De keuken speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven. We willen dit ‘culinaire hart’ zoveel mogelijk integreren in de totale inrichting. Daarom is het van belang dat juist de keuken vroegtijdig wordt meegenomen in de indelingsplannen. Zo creëren we een ruimte die aan uw verwachtingen voldoet.

Een interieurontwerper kan advies geven en een ontwerp maken, zodat keuzes gelijk zichtbaar worden. Om u alvast op weg te helpen, geeft C’avante Interior & Design zes tips voor het efficiënt inrichten van een nieuwe keuken:

1. Voldoende ruimte

Met voldoende ruimte doelen we op de gebruiksruimte, zodat er plaats is om verschillende taken te kunnen verrichten. Denk bijvoorbeeld aan voldoende afstand tussen het kook(schier)eiland en de kastenwand. Zo kunt u inbouwapparatuur veilig gebruiken en opbergruimte goed benutten. En dit geeft u ook de ruimte om te passeren of zonder problemen met volle tassen of hete pannen te kunnen bewegen. 

         

2. Praktisch gebruik 

 De zogeheten werkdriehoek vormt het fundament van het keukenontwerp. Dit is een denkbeeldige driehoek tussen de koelkast, spoelbak en kookplaat. Als deze te ver, of direct naast elkaar liggen, resulteert dat in onnodig lopen en knoeien in de keuken. Heel belangrijk is ook voldoende werkbladruimte om gerechten te kunnen bereiden. Of om juist gezellig aan te schuiven bij een bar. 

 

3. Stopcontacten

Tegenwoordig gebruiken we in keukens allerhande elektrische apparaten en domotica (het op afstand draadloos kunnen aansturen van apparatuur). Niets is zo storend als het continu verplaatsen van apparaten wegens gebrek aan beschikbare stopcontacten. Of overal snoeren die tot onveilige situaties kunnen leiden. Zorg dus voor voldoende contactpunten in de buurt van het werkblad. Of verwerk ze als pop-up in het aanrecht. Handig om deze meteen te combineren met een usb-poort, zodat u ook een telefoon of tablet te kunt laden. 

4.Verlichting 

Een vaak terugkerend probleem is ook: onvoldoende of ongezellig licht in de keuken. Bij onvoldoende verlichting zie je al snel dat je in je eigen schaduw werkt. Dat is heel hinderlijk en onhandig, maar ook onveilig. Onze tip hiervoor: breng zowel in de looproute als boven het werkblad lichtpunten aan. Zorg hierbij voor de mogelijkheid om de spots te dimmen of maak gebruik van indirecte verlichting. Zo kunt u, letterlijk in een handomdraai, een gezellige sfeer creëren.

 

5. Kleurkeuze en materiaalkeuze 

 De keuze in kleur en materiaal zijn sfeerbepalend in elke ruimte, zeker ook in de keuken. Zo kunnen marmer, beton en staal een hele moderne of industriële uitstraling geven. Terwijl hout en natuursteen, zoals terrazzo en cesarstone, meer een landelijk karakter geven. Kleuren kunnen ingetogen en tijdloos, of juist heel uitgesproken, en daarmee ook verrassend zijn. 

 

6. Maatwerk en persoonlijkheid

 Maatwerk is aan te raden in de keuken. Het maakt het mogelijk om van de ruimte iets persoonlijks en unieks te maken. Het toepassen van maatwerk hoeft niet duur te zijn en kan een enorm effect hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan een ombouw met nissen. Zo’n ombouw geeft meteen veel meer body aan de keuken en is ook nog eens heel sfeervol met indirecte verlichting en mooie accessoires.


Hebben we u een beetje geholpen met onze tips? Wilt u meer weten of een vrijblijvende kennismaking met C’avante Interior & Design? Neem dan contact op via hun website www.cavante.nl.


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht