Groter en groener wonen is in trek! Buitenstate mocht meewerken aan een artikel van RTL nieuws op 12 augustus. Het artikel gaat over huizenzoekers die steeds vaker op zoek zijn naar een woonplek met meer groen en ruimte. De vraag naar dit soort woningen is volgens RTL door de corona-uitbraak groter geworden.

RTL geeft aan dat Nederlanders het thuiswerken wel bevalt. Ook kijkend naar de toekomst geven veel thuiswerkers aan het graag (deels) te willen blijven doen. Dan is het natuurlijk fijn als er een rustig plekje in het huis aanwezig is. En zo is ineens een goede werkplek thuis erg belangrijk geworden.

Wonen in de stad maakt mensen minder blij            

RTL bekeek de cijfers van huizensite Funda.

Hier een paar feiten een rij:

  • Het geluk van mensen in hun huidige woonsituatie werd onderzocht.  Dit onderzoek laat zien dat de mensen in de stad vaker ontevreden zijn dan iemand die buiten de stad woont. Of dit voor corona ook als zo was is niet met 100 % te zeggen omdat het onderzoek toen niet gedaan is.
  • Van eind maart tot eind juli werd er 18 % vaker op  “woonhuis” geselecteerd en 11% minder vaak op “appartement”.
  • Het hebben van een tuin werd 22 % meer aangevinkt als selectiecriterium.
  • 50 % van de bezoekers op funda vindt het hebben van een tuin nu belangrijker dan voorheen.
  • 30 % van de bezoekers vindt een studeerkamer belangrijker dan voorheen.

Vetrek uit de stad en de trek naar het Oosten

Eind april berichtte Buitenstate dat de gemiddelde vraagprijs van landelijk gelegen woningen voor het eerst sinds jaren boven de 6 ton ligt (€ 603.528). De prijsstijging is groter dan die in populaire steden zoals Amsterdam, Haarlem en Utrecht. 

De trend die er al wel was neemt nu een vlucht. De webcijfers van Buitenstate zijn verdubbeld! In maart is dit begonnen en dit blijft ook nu elke maand stabiel. In de zomer is er bij Buitenstate de afgelopen jaren vaak een dip te zien, maar in 2020 blijven de cijfers in de zomermaanden verdubbelen.

Niet alleen de webcijfers gaan goed, maar ook het aantal bezichtigingen stijgt. Onze 40 makelaarskantoren bevestigen dit iedere week weer. De vraag naar een huis met een tuin steekt hier nog eens bovenuit. Net buiten de Randstad is deze behoefte grootst. Maar ook in het Oosten van het land is de vraag enorm. Ons kantoor in Ede bijvoorbeeld, heeft het nu extra druk door meer interesse naar landelijk gelegen woningen van mensen die nu nog in de randstad wonen. Zij zijn op zoek naar wat meer rust en ruimte, maar willen ook niet te lang moeten reizen naar het werk in de randstad.

Concrete verkoopcijfers heeft Buitenstate nog niet. Volgens de NVM is er wel een indicatie dat landelijk wonen inderdaad populairder is geworden het tweede kwartaal van 2020!

Buitenstate bezitters weten het al langer: Groen moet, groen is goed!

Lees ook het gehele artikel van RTL nieuws


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht