Grijp het komende jaar uw kans om te verbouwen! Per 1 maart 2013 is de BTW op renovatie- en herstelwerkzaamheden tot 1 maart 2014 verlaagd van 21% naar 6%. Een prima impuls voor de woningmarkt en bouwsector. Wanneer en hoe komt u in aanmerking voor deze btw-verlaging? Buitenstate legt uit.

BTW verlaging

Het verlaagde BTW tarief geldt voor alle renovatie- en herstelwerkzaamheden die in en aan een woning van minimaal 2 jaar oud worden verricht. Onder renovatie- en herstelwerkzaamheden wordt verstaan het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden, van (delen van) de woning en het  verlaagde tarief is uitsluitend van toepassing op de arbeidscomponent en niet op de materialen. Zo vallen onder het 6% tarief: schilderen, stukadoren, isoleren, behangen, maar ook het schoonmaken van het interieur van de woning. Ook de arbeidskosten voor het aanbrengen, onderhouden en vernieuwen van zonnepanelen valt onder het verlaagde tarief. En voor hovenierswerk (het aanleggen en onderhouden van tuinen) en het ontwerpen en vervaardigen van bouwtekeningen door architecten mits zij een renovatie begeleiden, geldt eveneens het lagere tarief. Voor al dit soort werkzaamheden geldt dus dat u op een rekening van bijvoorbeeld 1000 euro, geen 210 euro aan btw hoeft te betalen, maar slechts 60 euro.

Het verlaagde btw-tarief geldt niet voor: glazenwassen; het vervangen van gordijnen en zonwering; het leggen en onderhouden van vloerbedekking en vloeren, met uitzondering van het onderhoud van (houten) vloeren die in bouwkundig opzicht onderdeel uitmaken van de woning en sloopwerkzaamheden die niet in het kader van renovatie- en herstelwerkzaamheden plaatsvinden. 

 

 


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht