Het is de vraag die bijna iedereen bezighoudt: hoelang houdt de huidige situatie op de woningmarkt aan? Voor doorstromers is het zomer, maar voor starters juist herfst. Veel huiseigenaren spinnen garen bij de hoge prijzen, terwijl kopers vaak moeilijk aan het benodigde budget komen. Het belang van een makelaar is in deze grillige tijd misschien wel groter dan ooit.

Dat er behoefte is aan informatie blijkt wel uit de vele rapporten die momenteel geschreven worden over de woningmarkt in Nederland. In deze nieuwsbrief behandelen we er een paar: allereerst het onderzoek van Alfred Teye naar de regionale prijsverschillen. Dit werd uitgevoerd als promotieonderzoek aan de TU Delft in samenwerking met het CBS. Daarnaast praten wij u in deze SchepInZicht bij over de conclusies van de NVB over de rol van het buitengebied bij het oplossen van het woningtekort.

Tot slot zoomen we in op de verkopen van vorig jaar. Uit recente gepubliceerde cijfers blijkt dat het geldvolume gemoeid met agrarische transacties is gestegen, maar dat zegt niets over het aantal verkopen. Immers schaalvergroting speelt nog steeds een belangrijke rol, met name in de melkveesector.

Schep Makelaars volgt alle ontwikkelingen in de markt op de voet en informeert u over de bewegingen die te zien zijn in de woningmarkt. Maar het kopen of verkopen blijft natuurlijk een persoonlijke kwestie, vandaar dat wij in alle gevallen kiezen voor maatwerk. Wij wensen iedereen alvast een mooie zomer en staan u graag bij tijdens aankomende transacties op de (agrarische) vastgoedmarkt.

Met vriendelijke groet,

Harold van Rooij


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht