‘Koop een woning want de betaalbaarheid is zo goed.’ Dat riep, en roept Buitenstate nog steeds, want de betaalbaarheid van vrijstaande woningen op het platteland is nog steeds prima. Toch wordt voor de ‘middenmoot van de Nederlandse woningmarkt’ de betaalbaarheid langzaam minder.

Sinds 2 jaar stijgen de Nederlandse huizenprijzen en ook voor 2017 zit nog het nodige in het vat. Voor de betaalbaarheid van koopwoningen is dat niet gunstig. Zo bleek dat in het slotkwartaal van 2016 de gemiddelde huizenprijs met bijna 9% is gestegen, vergeleken met een jaar eerder.  

Marktexperts rekenen ook voor 2017 op hogere huizenprijzen, mede door de verkrapping van het aanbod van te koop staande woningen. Philip Bokeloh,van het Economisch Bureau van ABN AMRO in de Woningmarktmonitor: ‘We verwachten dat de woningmarkt in 2017 opnieuw mooie resultaten laat zien. Een gebrek aan geschikte woningen voor de verkoop gaat wel een rem zetten op de toename van het aantal verkopen. Ook de stijgende hypotheekrente gaat daaraan bijdragen, omdat woningen minder betaalbaar worden.’ Lees hier de volledige woningmarktmonitor.

Zie ook in onderstaande grafiek de lichte stijging van de hypotheekrente.

Deel dit bericht:


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht