Er ontstaat steeds meer belangstelling voor het Nederlandse zorgvastgoed bij beleggers. In 2015 werd voor 338 miljoen euro geïnvesteerd. In 2013 lag dit jaarlijkse investeringsvolume nog op 100 miljoen. Dit blijkt uit een rapport van Syntrus Achmea Real Estate & Finance en CBRE. Driekwart van de investeringen worden in de care gedaan.

Zorgvastgoed wordt steeds vaker gezien als een goede aanvulling op een bestaande vastgoedportefeuille. De herziening van het stelsel van langdurige zorg en de transitie naar meer marktgedreven zorg hebben de ontwikkeling van moderne, toekomstbestendige zorgconcepten in de hand gewerkt. Daar komt bij dat de huurinkomsten in deze sector minder conjunctuurgevoelig zijn en dat zorgwoningen een uitstekend beleggingsalternatief zijn voor schaars beschikbare reguliere huurwoningen. Maar ook vergrijzing en het scheiden van wonen en zorg spelen een grote rol.

Opvallend is dat er niet alleen een groeiende belangstelling is van Nederlandse investeerders, maar ook van buitenlandse beleggers voor het zorgvastgoed in Nederland. De internationale belangstelling komt al een aantal jaar vanuit met name België, de Verenigde Staten en Zwitserland. Maar ook in Duitsland, Groot Brittannië en vanuit Azië ontstaat er steeds meet belangstelling voor de Nederlandse markt. 


Meer informatie over dit onderwerp?


Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.



> Terug naar het overzicht